O stranici

Cijeli je život osobni razvoj.

Moje ime je Iva Paska. Više od 15 godina u slobodno vrijeme bavim se istraživanjem puteva osobnog razvoja, slijedeći sve moguće tragove, od radionica osobnog razvoja i duhovnosti do korištenja znanja koje imam iz društvenih i humanističkih znanosti.

Svoja otkrića prenosim dalje, u nadi da će koristiti i drugima.

U zadnje mi je vrijeme u fokusu pitanje kako da budemo dobro i bolje brinemo o sebi.

Profesionalno sam završila interdisciplinarni doktorski studij iz humanističkih i društvenih znanosti, iz područja sociologije. Društvene i humanističke znanosti naučile su me vidjeti čovjeka u kontekstu, što koristim pri izradi sadržaja za stranicu. U sklopu svojeg školovanja godinama sam proučavala egzistencijalističku filozofiju i psihoterapiju. Od dodatnih sam tečajeva završila TA101, “Logoterapija u odgoju i obrazovanju” na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, akreditiran od strane Agencije za visoko obrazovanje i NLP Communication, akreditiran od strane IN NLP International.   Online sam završila i tečaj DBT Legacy iz dijalektičko-bihevioralne terapije. Trenutno sam u edukaciji iz gestalt terapije.

Godinama promatranja i sudjelovanja, pa i vlastitog iskustva, došla sam do zaključka da postoji veliki prostor za napredovanje u području mentalnog zdravlja.

Kao čovječanstvo napravili smo mnogo, otkrili mnoge tehnike i pravce, metode i terapije, no i dalje postoji mnogo ljudske patnje. Često je naš najveći učitelj ali i izazivač upravo život, koji nas izlaže neočekivanim obratima kroz koje rastemo i razvijamo se, veselimo, ali i patimo kao nužnost ljudske egzistencije, koju su, primjerice, razumjeli i budistički mudraci.

Stoga je misija iza ove stranice ponuditi smislen prolazak kroz životnu patnju i učenje kako biti dobro.

Nadam se da ćete ovdje za sebe pronaći nešto što će vam biti od koristi kad vam bude potrebno.

 

Leave a Reply

Ovaj obrazac prikuplja vaše ime, e-poštu i sadržaj kako bismo mogli pratiti komentare na web stranici. Za više informacija pogledajte našu politiku privatnosti gdje ćete dobiti više informacija.