Inspiracija: mapa želja za 2018.

Radite li liste s ciljevima za dolazak nove godine?  Funkcionira li to zaista? Što ako postoji inspirativniji i bolji pristup postavljanju namjere za nadolazeće razdoblje?

mapa želja

Pixabay

Početak nove godine obično je vrijeme u kojem razmišljamo o protekloj godini i postavljamo namjeru za sljedeću. Možda je riječ samo o odluci (“Vježbat ću više”), a možda i o čitavoj listi ciljeva i planova koje želimo ostvariti, stvari koje želimo nabaviti.

No što zapravo stoji iza svih tih lista ciljeva i planova? Iza stvari na njima leži neka unutarnja želja da se osjećamo na određeni način. Stoga, što ako umjesto o tome što želimo postići krenemo razmišljati o tome kako se želimo osjećati u narednom razdoblju? 

 

Inspirirano.

Hrabro.

Mirno.

Pustolovno.

Zadovoljno.

Ovo su samo neke od ideja. Svoje slobodno napišete sami.  No poanta je u tome da ovako novogodišnje želje i namjere psihološki više izgledaju kao pozivnica, nego kao lista ciljeva. 

I tada ide sljedeći korak: “A što možemo učiniti kako bismo se tako osjećali?” 

U ovom pristupu leži nov način življenju života. Budimo realni, listu ciljeva vjerojatno bismo zaboravili nakon tri tjedna. No ovakve će nam odluke ostati u podsvijesti i voditi nas poput mape, a uz to će nas inspirirati.

Pa će biti jasnije zašto smo upisali taj tečaj yoge od kojeg se osjećamo smirenije ili otišli na put od kojeg se osjećamo inspirirano.

Isprobajte.

 

Izvor